www.ardas.se

 

Karola

 

Att presentera sig är inte så enkelt som man kan tro. En gång fick jag frågan om vem jag var, och svarade som vanligt att jag är fyrabarnsmamma, lärarstuderande, gift med Håkan och bor i Blekinge. Jaha. Men vad gör dig lycklig då, fick jag till svar. Vad tycker du om? Vad får dig att skratta? Vad engagerar dig? Det blir helt andra svar på sådana frågor, eller hur?

 

Mina barn och min man gör mig lycklig förstås. De bästa dagarna är de som bara finns. När vi kan bara vara tillsammans mitt i vardagen och dela upplevelser, tankar och våra liv med varandra. Vi försöker ibland också komma ut på små utflykter. Det behövs inte mycket - en tur till skogen med matsäck kan bli ett stort äventyr! Jag blir också lycklig av att sjunga tillsammans med andra i "min" kör och varje söndagskväll  - körkväll, är ett tillfälle att hämta kraft och energi! Det är så roligt!

 

Våra katter, fyra härliga underverk av rasen Brittisk Korthår gör mig också väldigt lycklig och får mig att le ofta åt alla tokigheter de hittar på. Vi har ett litet katteri, under stamnamnet S*Himlavis Britter.

 

Att skriva gör mig lugn och ger tillvaron någon slags förklarat ljus. Det är för mig mer ett sätt att leva än något jag tycker om. Under några år nu har jag prioriterat barnen och mina studier, och det har inte alltid funnits tid eller stillhet nog för att skriva, men jag har nog under denna tid utvecklat ett sorts inre skrivande, ett inre förklaringsljus, som nu gärna vill formulera sig också utanför mig. Var sak har sin tid!

 

På samma sätt som skrivandet på något sätt urskiljer mening, ger också läsning nya perspektiv. Det är fantastiskt att kunna ta del av andra människors erfarenheter och tankar när mina egna inte räcker till! Jag läser gärna skönlitteratur, men också historia och religion intresserar mig. Kanske för att humaniora kan användas till att förstå vad en människa är, och hur vi kan leva tillsammans.

 

I några år nu har jag också  funnit djup mening i en för mig ny förståelse för andlighet. Det är spännande och lustfyllt att upptäcka vad en livsbejakande, andlig livshållning kan ge i kärlek, tillit och förtröstan. Något som vi alla behöver, men som jag tror att var och en måste finna sin helt egen väg till.

 

Mer då? Just nu är det väldigt roligt att fotografera, att spela Wii med barnen, att blogga, att jobba med "våra" ungdomar på Karlshamns Waldorfskola, att sjunga, att fika på stan med vänner, och att förbereda barntimmar.  

 

Som en slags sammanfattning av mig, arbetar jag som och studerar till lärare för högstadiet och gymnasiet i svenska, historia och religion. Det känns som om det är där jag ska verka, som om det är min speciella plats, förutom den vid sidan av min familj.

 

Att arbeta med barn och ungdomar håller mig på gott humör och nyfiken på tillvaron!

 

Jag är alltså fyrabarnsmamma, lärare, lärarstuderande, gift med Håkan och bor i Blekinge!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidan är skapas av Karola Eriksson 2009